ERP Sistemleri Ve Özellikleri
ERP, özellikle de E-Ticaret ile ilgilenenlerin yakından takip ettiği ve dijital ticaret işlemlerini daha pratik hale getiren bir sistemdir. ERP’nin açılımı Enterprise Resource Planning olarak belirlenmiştir. Belirlenen bu kısaltmanın dilimize geçmiş hali ise ‘’Kurumsal Kaynak Planlaması’’ olarak söylenebilir. Nitekim insanların ticaret yaptıkları esnasında bu ürünlerin satışını bir plan program dahilinde gerçekleştirmeleri ve gerçekleşen bu planın doğru bir şekilde programlanması ile başarılı satışların gelecek olması kaçınılmaz bir gerçektir. Özellikle de şirket veya bireysel hesapların çoğunlukla kullanmakta olduğu bir sistem algoritması olan ERP, son dönemlerin en revaçta olan sistemlerinden bir tanesi olarak ön plana da çıkmaktadır.
ERP Sistemleri Ne İşe Yarar ?
ERP sistemleri, küçük veya büyük işletmelerin üretmiş oldukları ürün veya hizmet kategorisindeki her türlü hizmet için ihtiyaç duyulan iş gücü makine ve malzeme kullanımını daha verimli hale getirmek ve satışların arttırılması gibi durumlarda tercih edilir. Sistemin beraberinde getirdiği en önemli özelliklerden bir tanesi de onlarca uygulama üzerindeki en ince detayları birleştirip, tek bir ekran üzerinden girişimci ve çalışanların önüne sunuyor olmasıdır. Yüzlerce ürün hakkında uzun süre yapılacak araştırmalar sonucu elde edilebilecek pek çok bilgiyi tek bir program üzerinden halledebiliyor olmak da çok büyük bir lükstür.
ERP Sistemlerinin Tercih Edilme Sebepleri
Çoğu dijital firma, E-Ticaret ile satışlarını gerçekleştirme aşamasında ERP sistemini tercih etmektedir. Bu denli sıklıkla tercih edilen bir sistemin, firmalara sunduğu finansal bilgilerin de ekstra avantaj sağlaması bilinen bir gerçektir. Bir firmanın CEO’su firma hakkında detaylı bilgilere erişmek istediğinde ERP başta olmak üzere benzeri uygulamaları kolaylıkla tercih etmektedir. Veri analiz ve veri kaydı gibi durumlardan sorumlu analistler de yine bu program dahilinde verileri girerek gerekli güncellemeleri basit bir şekilde gerçekleştirebilmektedirler. Tüm bu avantajlar bir noktada buluştuğunda ise ERP’nin E-Ticaret noktasında ne kadar yararlı bir uygulama ve program planlama sistemi olduğu gözler önüne serilmektedir.